Celotna novica

V polfinalu Pokala Spar lokalni derbi

Ljubljanska dvorana Kodeljevo bo v soboto in nedeljo gostila zaključni turnir 20. Pokala Spar.

V sobotnem prvem polfinalu se bosta ob 18.00 pomerili moštvi Šentjurja in Rogaške, ob 20.30 pa bo sledil drugi polfinalni dvoboj med ekipama Krke in Cedevite Olimpije.

Rogaška na lokalnih derbijih s Šentjurjem poraza ne pozna že od maja 2016, za zgodovinsko uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja pa bodo morali naši košarkarji Šentjur premagati še 13-ič zapored.

Damjan Novaković: "V pokalu se igra le ena tekma na nevtralnem igrišču in v taki situaciji je vse možno. Mi smo v tej sezoni nedvomno pokazali precej več kot Šentjur, po drugi strani pa bo imela ekipa Šentjurja pred polfinalno tekmo na voljo 12 dni za počitek in pripravo. Mi se nahajamo v norem ritmu tekem, zato je težko pričakovati, da bomo v soboto v optimalnem stanju. Kljub temu verjamem, da se bomo uspeli regenerirati in da bomo dali vse od sebe, da se uvrstimo v finale pokala."
Leon Šantelj: "Pozna se nam utrujenost, saj v napornem ritmu tekem ni pravega časa za počitek in regeneracijo. Glede na dosedanji potek sezone bomo proti Šentjurju v vlogi favorita, a pokalna tekmovanja vedno pripravijo določena presenečenja. Zato bomo morali biti maksimalno skoncentrirani, če želimo uspešno sezono nadgraditi še z prvo uvrstitvijo v finale Pokala Spar."

Finalni obračun bo v nedeljo na sporedu ob 20.30. Omejeno število vstopnic bo na voljo za nakup izključno preko spleta na Eventimu. Vsi tisti, ki si dvobojev za pokalno lovoriko ne boste mogli ogledati v živo, lahko zaključni turnir 20. Pokala Spar spremljate v neposrednih prenosih na televiziji Sportklub.