Celotna novica

Za konec zmaga nad Lovćenom

Rogaška je na tekmi zadnjega, 13. kola rednega dela NLB ABA Lige 2 po izjemnem zaključku premagala Lovćen iz Cetinja (89:81).

Slatinčani sezono, ki so jo zaznamovale številne težave s poškodbami in boleznimi, tako zaključujejo na 12. mestu ligaške lestvice. Najboljših osem ekip se bo v playoff-u pomerilo za vstopnico v (prvo) ABA Ligo.

Slatinčani so bili večji del tekme boljši nasprotnik. Prvo četrtino so na krilih Zupana (8) dobili z 22:16, razlika v drugih desetih minutah pa je narasla že na +17 (45:28). Črnogorski košarkarji so se s serijo 9:0 še pred koncem druge četrtine približali na osem točk zaostanka (45:37). Rogaška je imela črne minute ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine. Takrat so košarkarji Lovćena zaostanek s 63:55 z delnim izidom 16:0 spremenili v vodstvo s 63:71. Košarkarji Damjana Novakovića, ki tudi tokrat ni mogel računati na Domna Bratoža, pa se niso predali. Vujačić (23) in Armstrong (16+9) sta poskrbela za priključek, po izenačenju na 79 pa sta tekmo dokončno odločili trojki Smitha (11+6+5) in Vujačića (pet trojk). Soigralce je s kar desetimi uspešnimi asistencami odlično razigraval Mladen Primorac. Lovćenu ni pomagala niti izjemna predstava Clarencea, ki je 32-im točkam dodal po 7 skokov in asistenc.

Ron Jackson, ki je zaradi poškodbe izpustil prvi dve tekmi mehurčka v Širokem Brijegu, je proti Lovćenu zablestel v polnem sijaju. Do dvojnega dvojčka je prišel že v prvem polčasu (12+10), na koncu pa se je ustavil pri 21-ih točkah in 13-ih skokih.

Naši košarkarji se zdaj vračajo v Slovenijo, kjer jih čakajo preostale tekme Lige za obstanek, nato pa še četrtfinalni obračuni državnega prvenstva.