Celotna novica

Začetek sezone je pred vrati

V letu, ko praznujemo 60 let igranja košarke v našem mestu, nas čaka jubilejna, 10. sezona v 1. SKL.

Članska ekipa bo prvič uradno na parket stopila v soboto, 26. septembra ob 19. uri, ko v Rogaški Slatini gostuje Šentjur. Slatinčani bodo lovili že 11. zaporedno zmago na lokalnih derbijih!

Nova sezona bo nekoliko specifična. Košarkarski klub Rogaška je uspel pridobiti pozitivno mnenje NIJZ za organizacijo domačih tekem, ki pa bodo odslej izgledale nekoliko drugače.

Spoštovanje ukrepov

Prvi pogoj je, da se dogodka udeležijo le zdrave osebe, ki morajo upoštevati higieno rok in higieno kašlja. Gledalci (lahko jih bo maksimalno 500), starejši od 12 let, bodo morali vseskozi nositi zaščitno masko. Potrebno bo vzdrževati ustrezno fizično razdaljo - tudi na tribunah, kjer bo sedežni red določen oz. označen. Na vseh izpostavljenih mestih bodo na voljo razkužila za roke. Vse to so navodila in priporočila NIJZ in KZS.

Vstopnice

Cene vstopnic ostajajo enake. Odrasli bodo za ogled tekme odšteli 5 €, dijaki in študenti 3 €, otroci od 10. do 14. leta 2 €, brezplačen vstop na vse domače tekme pa imajo otroci do 10. leta starosti in vsi tisti, ki trenirajo v mlajših klubskih selekcijah. Sezonske vstopnice ne bodo v prodaji, celoten potek sezone je v tej situaciji namreč nemogoče predvideti.

Imetniki sezonskih vstopnic za sezono 2019/20 boste imeli na sobotni lokalni derbi prost vstop in dodaten, 10 % popust na nakup sezonskih vstopnic, ko bodo te spet na voljo.

Spletni prenosi

Vse tekme 1. SKL si boste tudi letos lahko v živo ogledali v spletnih prenosih na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenija.