Celotna novica

Zanesljiva zmaga Rogaške v Šentjurju

Košarkarji Rogaške so le 48 ur po tekmi v Čačku prikazali povsem drugačen obraz.

V Šentjurju so zanesljivo premagali domačo ekipo (71:86) in prišli do že devete zaporedne zmage na lokalnih derbijih! Proti Šentjurju so nazadnje namreč izgubili maja 2016.

Gostje, ki so imeli sijajno podporo s tribun, so odločno začeli. Po drugi trojki Fermeta in polaganju Miičevića je bilo že 13:2 in Saša Dončić je zahteval svojo prvo minuto odmora. Šentjurčani so se nekoliko približali, a razigrani Slatinčani niso popuščali in Rogaška je zanesljivo vodila skozi celotno srečanje. Ob polčasu je bilo + 8 (36:44), pred zadnjo četrtino že + 16 (51:67). Preobrata ni prinesla niti zadnja četrtina, ob koncu katere sta oba trenerja nekaj priložnosti ponudila tudi najmlajšim v članski ekipi.

Pri Rogaški je Ferme dosegel 17 točk (5 asistenc), le točko manj je v le 18-ih minutah dosegel nezgrešljivi Urban Durnik (met za dve: 7/7, prosti meti: 2/2). Vujasinović je vknjižil dvojni dvojček (10+4+11), blizu temu je bil tudi Đorđe Lelić (12 točk, 8 asistenc). Svoje so dodali še preostali košarkarji Rogaške in zmaga ni bila vprašljiva.

Damjan Novaković: "Danes smo odigrali dobro tekmo, ne vrhunsko, ampak zmaga je zaslužena. Rezultat smo vseskozi nadzirali in le enkrat dopustili domačim, da so prišli bližje. Hvala navijačem za podporo."

Rogaška za neporaženo Primorsko zaseda drugo mesto ligaške lestvice (3 zmage, 1 poraz).

V torek v 6. krogu ABA Lige 2 v Rogaški Slatini gostuje Novi Pazar, konec prihodnjega tedna pa Slatinčani v državnem prvenstvu gostujejo v Laškem.

foto: KK Šentjur