Celotna novica

Znan razpored članskih tekem

Znan je razpored tekem 1. dela nove sezone državnega prvenstva. Rogaška v 1. kolu 30. septembra gostuje pri ljubljanski Iliriji, prva domača tekma pa bo 7. oktobra, ko v goste prihaja škofjeloški LTH Castings.

Tudi sezona 2023/24 bo potekala po trikrožnem ligaškem sistemu in razporedu, ki je določen na podlagi Bergerjeve tabele in izžrebanih številk v skladu s koledarjem tekmovanja. Razpored tekem tretjega kroga 1. dela tekmovanja pripravi komisar lige na podlagi Bergerjeve tabele in razvrstitve ekip po dveh krogih 1. dela tekmovanja in sicer tako, da prva polovica uvrščenih ekip po dveh krogih 1. dela tekmovanja odigra tekmo več doma in tako, da se v zadnjem kolu tretjega kroga tekmovanja srečajo ekipe: 1 – 2, 3 – 4, 5 – 6, 7 – 8, 9 – 10. 

Sedem najbolje uvrščenih ekip se uvrsti v končnico za naslov državnega prvaka, v 2. delu pa se tekmovanju pridruži še Cedevita Olimpija. Ljubljančani v končnici nastopajo kot prvouvrščena ekipa lige, vendar v nobenem delu končnice nimajo prednosti tekme več na domačem igrišču. 

Spored tekem članske ekipe Rogaške najdete na tej povezavi.