Celotna novica

Znani četrtfinalni pari Pokala SPAR

V prostorih Košarkarske zveze Slovenije je bil opravljen žreb zaključnih dvobojev 21. izvedbe Pokala Spar. Osmerico moštev najprej čakajo četrtfinalni obračuni. Termini tekem četrtfinala bodo določeni individualno glede na koledar ostalih tekmovanj v katerih nastopajo udeleženci četrtfinala.

Že 21. izvedba Pokala Spar se bliža vrhuncu sezone. V boju za pokalno lovoriko je namreč ostalo le še osem moštev. Zlatorogu, Šentjurju, Nutrispoint Iliriji in Ježici, ki so se v elitno osmerico prebili z uspešnimi nastopi v uvodnih krogih tekmovanja, se bodo pridružili Cedevita Olimpija, Krka, Helios Suns in Rogaška. Slednji so bili zaradi nastopa v mednarodnih tekmovanjih v uvodnem delu pokalnega tekmovanja prosti.

Žreb parov je določil, da se bodo za uvrstitev na zaključni turnir Pokala Spar potegovali:

Par A – ZLATOROG LAŠKO : CEDEVITA OLIMPIJA

Par B – ŠENTJUR : KRKA

Par C – JEŽICA : HELIOS SUNS

Par D – NUTRISPOINT ILIRIJA : ROGAŠKA

Zaključni turnir štirih najboljših moštev pokalnega tekmovanja se bo izvedel v obliki dvodnevnega turnirja, ki bo na sporedu predvidoma v četrtek in petek – 17. in 18. februarja 2022.

Na turnirju bodo sodelovale zmagovalne ekipe četrtfinala. Polfinala para na turnirju bosta:

Par 1 - zmagovalec para A : zmagovalec para B

Par 2 - zmagovalec para C : zmagovalec para D

V velikem finalu se bosta pomerita zmagovalec polfinalnega para 1 in zmagovalec polfinalnega para 2. Tekma za tretje mesto se ne igra.

Vir: KZS