Celotna novica

Zlatibor izkoristil težave Rogaške

Košarkarji Rogaške so izgubili tekmo 6. kola ABA Lige 2. Zlatibor iz Čajetine je bil boljši s 60:71.

Damjan Novaković na tretjem turnirju ABA Lige 2 ne more računati na Staša Sivko, ki je ostal doma zaradi poškodbe gležnja, na tekmi z Borcem pa se je poškodoval še Domen Bratož.

Na sedežu Košarkarske zveze Slovenija je bil danes opravljen tudi žreb četrtfinalnih parov Pokala SPAR. Za uvrstitev na zaključni turnir se bomo pomerili z Ilirijo.

V Sarajevu smo spremljali izenačen prvi polčas, ki so ga z minimalno prednostjo dobili Slatinčani (31:30). Po strelskem mrku sredi tretje četrtine in delnem izidu Zlatibora 10:0 pa so se varovanci Damjana Novakovića prvič znašli v dvomestnem zaostanku (35:46). Naši košarkarji se niso predali, počasi, a vztrajno so nižali zaostanek, pred zadnjima dvema minutama je bilo le še - 3 (60:63). Zakluček tekme je znova pripadel srbskemu prvoligašu, ki je zdaj pri polovičnem izkupičku, Rogaška pa ostaja pri eni zmagi.

Damjan Novaković je kljub porazu pohvalil svojo ekipo: "Niti malo nisem jezen na svoje košarkarje, ki so se borili po svojih najboljših močeh. Vsak, ki spremlja košarko ve, da je brez organizatorja igre zelo težko igrati in to se je danes zgodilo nam. Imamo malo rotacijo, pozna se utrujenost, Armstrong je igral praktično na "eni nogi", za kar mu čestitam. Sprašujem se, kako je sploh mogoče, da za tri mečeš 15 % in da nasprotniku dovoliš 22 skokov v napadu, pa si minuto do konca še vedno v igri za zmago. Še enkrat čestitam svojim igralcem in seveda tudi Zlatiboru za zmago."

Naše košarkarje v nedeljo ob 11. uri čaka še tekma proti Mladosti, nato pa vrnitev v Slovenijo. Treningom članske ekipe se bo še pred koncem leta pridružil Taishon Smith, ki je danes podpisal pogodbo do konca letošnje sezone.